Paarden

Je paard is je maatje. Paardrijden is nu eenmaal niet zomaar een sport, maar een levensstijl.

Wanneer je paard geblesseerd is wil je het liefst dat hij zo snel mogelijk weer opknapt.
Ik behandel veel sportpaarden. Niet alleen voor blessures, maar ik zie juist ook veel paarden preventief. Men laat zijn/haar paard 1 keer per 3 a 5 maanden nakijken en behandelen en op die manier weet je precies wat er speelt omtrent het bewegingsapparaat van jouw paard.

Uit onderzoek is gebleken dat rugproblemen vaak in verband staan met beengebreken en vice versa. Heb je een paard dat regelmatig beenblessures heeft dan is het zeker de moeite waard om eens goed aandacht te besteden aan zijn rug, hals en bekken.

Werkwijze:

Wanneer ik een paard voor een eerste keer zie, de intake, wil ik hem altijd in beweging zien; op het harde, zachte en vaak ook onder het zadel.
Ik wil weten hoe de training en het management van het paard eruit ziet en wanneer noodzakelijk overleg ik graag met de dierenarts, hoefsmid, zadelmaker en/of tandarts.

Bij een behandeling zal ik altijd starten met een massage, waarna mobilisatie van de gewrichten volgt. Indien nodig zal ik ook nog manipuleren (kraken), dit doe ik echter niet voordat het weefsel daarop voorbereid is.
Daarnaast pas ik wanneer nodig dry-needling toe en geef ik trainingsadviezen.

Heeft jouw paard een duidelijke klacht? Of merk je juist dat bepaalde oefeningen in je training niet makkelijk verlopen? Misschien wil je mij gewoon eens laten komen om te onderzoeken of je paard geen problemen heeft met zijn spieren en gewrichten; gewoon een check-up: maak een afspraak!

Kleine impressie

Paarden

Paarden_02

Hoe gezond is uw dier? Maak een afspraak!