Over ons

Nanda van Velzen

Dat ik met dieren zou gaan werken, dat stond vast.
Als kind waren er al veel verschillende dieren thuis en reed ik pony's waarmee ik sprong en dressuur beoefende.

Als 17-jarige startte ik met de opleiding humaan fysiotherapie met als doel zo snel mogelijk dierenfysiotherapeute te worden en dat lukte, in 2006 rondde ik de post-HBO dierfysiotherapie opleiding af.
Daarna volgde al snel de aquatrainer, toen waren we nog de vierde in Nederland, inmiddels zijn er zo'n 30 aquatrainers in Nederland.

Inmiddels ben ik dus alweer heel wat jaren werkzaam als dierenfysiotherapeute, maar tevens als chiropractor. In 2011 rondde ik de befaamde amerikaanse opleiding FES, Focus on the Equine Spine af.

Als docent ben ik werkzaam op de Opleiding Dierfysiotherapie waarvoor ik tevens stageadres ben en examens afneem.

Cursussen, symposia en congressen volg ik op de voet, omdat ik het belangrijk vind om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Om een dier optimaal te kunnen ondersteunen is samenwerken belangrijk en daarom werk ik samen met meerdere verschillende dierenartsen, hoefsmeden, zadelmakers etc.

Zelf heb ik twee kinderen en rijd ik paard; met mijn merrie Sen rijd ik Z1 en met Girona M2 dressuur. Daarnaast heb ik Sissi die geniet van haar pensioen. Tevens proberen we regelmatig één of twee veulens te fokken.

Tessa Walraven

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik gek op dieren. Ik ben opgegroeid met twee Border Collies. In de tuin maakte ik hele springparcoursen voor ze en hadden we de grootste lol samen. Inmiddels heb ik samen met mijn vriend een Border Collie ‘Pim’, een Beagle ‘Eef’ en mijn eigen pony ‘Spirit’.

Mijn droom is altijd geweest: “Als ik later groot ben wil ik met dieren werken”. In eerste instantie dacht ik dat ik dierenarts wilde worden, totdat iemand mij vertelde over dierfysiotherapie. Toen wist ik het zeker, dat wilde ik worden!

Zo gezegd, zo gedaan. Vastberaden en vol passie ben ik er voor gegaan. Na het behalen van mijn diploma humane fysiotherapie heb ik nu ook de opleiding fysiotherapie bij dieren succesvol afgerond! Nog vóór mijn afstuderen kreeg ik bij twee praktijken een baan aangeboden. Een super begin van mijn carrière als dierenfysiotherapeut, een droom die uitkomt! Ik mag mijzelf ook chiropractor nomen na het behalen van mijn diploma aan het Supple Spine Institute.

Inmiddels heb ik een High Power Laser aangeschaft als toevoeging aan de standaard fysiotherapie behandeling. Verder volg ik verschillende cursussen en opleidingen om mij verder te ontwikkelen en specialiseren.

Miranda van Gemeren

Al van jongs af aan ben ik gek op dieren. Toch besloot ik om na de middelbare school de opleiding voor humaan fysiotherapeut te gaan volgen. Na 10 jaar in diverse praktijken gewerkt te hebben kwam ik erachter dat ik toch iets miste en geen voldoening haalde uit mijn werk.

Daarom besloot ik in 2018 mijn passie te volgen en de specialisatie voor dierenfysiotherapeut te gaan volgen. In september 2020 ben ik afgestudeerd.

Ter aanvulling op mijn behandelingen heb ik geïnvesteerd in een High Power Laser en mij hierin verder gespecialiseerd. Zo kan ik dieren nog effectiever behandelen, zeker in het geval van peesletsels en wonden.

In mijn vrije tijd ben ik vaak met onze viervoeters in de natuur te vinden. Onze roedel bestaat uit 2 honden, een kat en een volbloedmerrie waarmee ik veel grondwerk doe vanuit de Academische Rijkunst.

Sabine Ros

Al vanaf een jonge leeftijd ben ik gek op dieren. Ik wilde dan later ook graag gaan werken met dieren, maar wat precies wist ik niet echt. Totdat ik een dierenfysiotherapeut bij mijn paard liet komen, omdat hij minder fijn liep, toen ik haar aan het werk zag wist ik meteen dat ik dat ook wilde gaan doen. Hiervoor moest ik wel eerst de 4 jarige opleiding humane fysiotherapie doen, hoe meer ik hier over na dacht hoe meer het hele plaatje mij aantrok. Dus nu, 2 opleidingen verder ben ik sinds 2018 fysiotherapeut voor mens en dier.

Op dit moment werk ik ook nog met veel plezier als humaan fysiotherapeut in een praktijk in een gezondheidscentrum, de combi met mijn werk in de dieren zorgt voor een leuke afwisselende week. Verder ben ik iemand die nooit is uitgeleerd en daarom heb ik nog opleidingen en cursussen op mijn lijstje staan die ik in mijn toekomst wil gaan doen. Dry needling pas ik inmiddels al regelmatig toe.

Ik heb vanaf een jonge leeftijd een hond en een paard gehad, beiden hebben ze een mooie oude leeftijd bereikt en heb ik gelukkig tijdens mijn studie nog op ze kunnen oefenen waardoor ze toch nog een beetje onderdeel waren van mijn droom. Doordat ik nu zelf geen dieren meer heb geniet ik er alleen maar meer van om te mogen werken met andermans dieren. Een dier zo pijnvrij mogelijk te laten bewegen en daardoor een blij baasje te zien is het leukste werk wat er is!

Dagmar Ouweneel

De opbouw naar deze baan is er eentje die een tijd geleden is begonnen. Ik ben opgegroeid naast de bakrand op stal. Hier keek ik mee hoe mijn vader paardrijles gaf en hoe onze Jack Russell er achteraan holde. Mijn liefde voor dieren, buiten zijn en bewegen is er zeker met de paplepel in gegoten. Toen wij naar Zuid-Afrika verhuisde is deze liefde voor alles wat leefde, de natuur en actief zijn alleen maar gegroeid. De vriendschap met Nanda ontstond al op jonge leeftijd en zodoende kwam Nanda ons jaren geleden ook al eens  bezoeken in Zuid-Afrika.

Ik had op jonge leeftijd bedacht dat ik dierenarts wilde worden, maar opereren en prikjes geven leek mij toch niet alles. Toen ik met Nanda tijdens een zomervakantie in Nederland mee liep bedacht ik dat dit de richting was die ik op wilde gaan. Dus een paar jaar later, nadat ik mijn middelbare school had afgerond, heb ik mijn koffer ingepakt en ben op het vliegtuig naar Nederland gestapt.

Fast-forward een paar jaar: Het is me gelukt. Ik werk nu als humaan fysio in Utrecht (aan de gracht) en haal hier ook nog zo veel plezier uit, ik help iedereen graag! Na mijn afstuderen in 2018 ben ik in 2019 begonnen met de opleiding tot Dierenfysiotherapeut. Nu mag ik mezelf inmiddels ook mengen tussen deze vakprofessionals, en wat hebben wij toch een mooi beroep!

Mijn doel is altijd om zowel mens als dier beter, met meer plezier en minder pijn te laten bewegen. Daar wordt iedereen toch blij van. Ik kijk er naar uit om jullie hierin te ondersteunen.

Hoe gezond is uw dier? Maak een afspraak!