Over ons

Nanda van Velzen

Dat ik met dieren zou gaan werken, dat stond vast.
Als kind waren er al veel verschillende dieren thuis en reed ik pony's waarmee ik sprong en dressuur beoefende.

Als 17-jarige startte ik met de opleiding humaan fysiotherapie met als doel zo snel mogelijk dierenfysiotherapeute te worden en dat lukte, in 2006 rondde ik de post-HBO dierfysiotherapie opleiding af.
Daarna volgde al snel de hydrotrainer, toen nog de vierde in Nederland.

Inmiddels ben ik dus alweer heel wat jaren werkzaam als dierenfysiotherapeute, maar tevens als chiropractor. In 2011 rondde ik de befaamde amerikaanse opleiding FES, Focus on the Equine Spine af.

Als docent ben ik werkzaam op de opleiding dierfysiotherapie waarvoor ik tevens stageadres ben en examens afneem.

Cursussen, symposia en congressen volg ik op de voet, omdat ik het belangrijk vind om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Om een dier optimaal te kunnen ondersteunen is samenwerken belangrijk en daarom werk ik samen met meerdere verschillende dierenartsen, hoefsmeden, zadelmakers etc.

Zelf heb ik twee  kinderen en rijd ik paard, met mijn merrie Sen rijd ik Z1 en met Girona M2 dressuur. Daarnaast heb ik Sissi die geniet van haar pensioen.
Onze kat James is ons derde kind 🙂

Naomi Meijaard

In 2018 studeerde ik af als dierenfysiotherapeute. Aansluitend startte ik de opleiding veterinaire chiropractie voor gezelschapsdieren aan het Supple Spine Institute, welke ik in 2019 succesvol afgerondde. Onder het motto: "life long learning" start ik in januari 2020 met de studie Osteopathie bij honden.

Daarnaast ben ik momenteel ook nog werkzaam in de humane fysiotherapie als MSc. Sportfysiotherapeut. De kennis en kunde over inspanningsfysiologie, trainingsleer en oefentherapie pas ik dan ook graag toe als dierenfysiotherapeute.

Tijdens mijn werk kijk ik met een biomechanisch oog en werk ik graag met oefentherapie om balans/coördinatie en corestabilty te verbeteren.

Buiten mijn werk om draait het leven ook om dieren. Met haar Hannoveraanse merrie Nikita maak ik graag lange buitenritten.

Daarnaast heb ik twee energieke honden en die rennen vooral graag over het strand, maar zijn ook zeker altijd bereidwillig om als proefkonijn te functioneren voor alle nieuw bedachte oefeningen.

Tessa Walraven

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik gek op dieren. Ik ben opgegroeid met twee Border Collies. In de tuin maakte ik hele springparcoursen voor ze en hadden we de grootste lol samen. Inmiddels heb ik samen met mijn vriend een Border Collie ‘Pim’, een Beagle ‘Eef’ en mijn eigen pony ‘Spirit’.

Mijn droom is altijd geweest: “Als ik later groot ben wil ik met dieren werken”. In eerste instantie dacht ik dat ik dierenarts wilde worden, totdat iemand mij vertelde over dierfysiotherapie. Toen wist ik het zeker, dat wilde ik worden!

Zo gezegd, zo gedaan. Vastberaden en vol passie ben ik er voor gegaan. Na het behalen van mijn diploma humane fysiotherapie heb ik nu ook de opleiding fysiotherapie bij dieren succesvol afgerond! Nog vóór mijn afstuderen kreeg ik bij twee praktijken een baan aangeboden. Een super begin van mijn carrière als dierenfysiotherapeut, een droom die uitkomt!

Inmiddels heb ik een High Power Laser aangeschaft als toevoeging aan de standaard fysiotherapie behandeling. Verder ben ik van plan nog verschillende cursussen en opleidingen te volgen om mij verder te ontwikkelen en specialiseren.

Miranda van Gemeren

Al van jongs af aan ben ik gek op dieren. Toch besloot ik om na de middelbare school de opleiding voor humaan fysiotherapeut te gaan volgen. Na 10 jaar in diverse praktijken gewerkt te hebben kwam ik erachter dat ik toch iets miste en geen voldoening haalde uit mijn werk.

Daarom heb ik in 2018 besloten mijn passie te volgen en de specialisatie voor dierenfysiotherapeut te gaan volgen. In september 2020 ben ik afgestudeerd.

Ter aanvulling op mijn behandelingen heb ik geïnvesteerd in een High Power Laser en mij hierin verder gespecialiseerd. Zo kan ik dieren nog effectiever behandelen, zeker in het geval van peesletsels en wonden.

In mijn vrije tijd ben ik vaak met onze viervoeters in de natuur te vinden. Onze roedel bestaat uit 2 honden, een kat en een volbloedmerrie.

Sabine Ros

Al vanaf een jonge leeftijd ben ik gek op dieren. Ik wilde dan later ook graag gaan werken met dieren, maar wat precies wist ik niet echt. Tot dat ik een dierenfysiotherapeut bij mijn paard liet komen omdat hij minder fijn liep, toen ik haar aan het werk zag wist ik meteen dat ik dat ook wilde gaan doen. Hiervoor moest ik wel eerst de 4 jarige opleiding humane fysiotherapie doen, hoe meer ik hier over na dacht hoe meer het hele plaatje mij aantrok. Dus nu, 2 opleidingen verder ben ik sinds 2018 fysiotherapeut voor mens en dier.

Op dit moment werk ik ook nog met veel plezier als humaan fysiotherapeut in een praktijk in een gezondheidscentrum, de combi met daarnaast mijn werk in de dieren zorgt voor een leuke afwisselende week. Verder ben ik iemand die nooit is uit geleerd en daarom heb ik nog opleidingen en cursussen op mijn lijstje staan die ik in mijn toekomst wil gaan doen.

Ik heb vanaf een jonge leeftijd een hond en een paard gehad, beide hebben ze een mooie oude leeftijd bereikt en heb ik gelukkig tijdens mijn studie nog op ze kunnen oefenen waardoor ze toch nog een beetje onderdeel waren van mijn droom. Doordat ik nu zelf geen dieren meer heb geniet ik er alleen maar meer van om te mogen werken met andermans dieren. Een dier zo pijnvrij mogelijk te laten bewegen en daardoor een blij baasje is het leukste werk wat er is!

Hoe gezond is uw dier? Maak een afspraak!