Over mij

Nanda van Velzen

Dat ik met dieren zou gaan werken, dat stond vast.
Als kind waren er al veel verschillende dieren thuis en reed ik pony's waarmee ik sprong en dressuur beoefende.

Als 17-jarige startte ik met de opleiding humaan fysiotherapie met als doel zo snel mogelijk dierenfysiotherapeute te worden en dat lukte, in 2006 rondde ik de post-HBO dierfysiotherapie opleiding af.
Daarna volgde al snel de hydrotrainer, toen nog de vierde in Nederland.

Inmiddels ben ik dus alweer heel wat jaren werkzaam als dierenfysiotherapeute, maar tevens als chiropractor. In 2011 rondde ik de befaamde amerikaanse opleiding FES, Focus on the Equine Spine af.

Als docent ben ik werkzaam op de opleiding dierfysiotherapie waarvoor ik tevens stageadres ben en examens afneem.

Cursussen, symposia en congressen volg ik op de voet, omdat ik het belangrijk vind om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Om een dier optimaal te kunnen ondersteunen is samenwerken belangrijk en daarom werk ik samen met meerdere verschillende dierenartsen, hoefsmeden, zadelmakers etc.

Zelf heb ik twee  kinderen en rijd ik paard, met mijn merrie Sen rijd ik Z1 en met Girona M2 dressuur. Daarnaast heb ik Sussi die geniet van haar pensioen.
Onze kat James is ons derde kind ­čÖé

Naomi Meijaard

In 2018 studeerde ik af als dierenfysiotherapeute. Aansluitend startte ik de opleiding veterinaire chiropractie voor gezelschapsdieren aan het Supple Spine Institute, welke ik in 2019 succesvol afgerondde. Onder het motto: "life long learning" start ik in januari 2020 met de studie Osteopathie bij honden.

Daarnaast ben ik momenteel ook nog werkzaam in de humane fysiotherapie als MSc. Sportfysiotherapeut. De kennis en kunde over inspanningsfysiologie, trainingsleer en oefentherapie pas ik dan ook graag toe als dierenfysiotherapeute.

Tijdens mijn werk kijk ik met een biomechanisch oog en werk ik graag met oefentherapie om balans/co├Ârdinatie en corestabilty te verbeteren.

Buiten mijn werk om draait het leven ook om dieren. Met haar Hannoveraanse merrie Nikita maak ik graag lange buitenritten.

Daarnaast heb ik twee energieke honden en die rennen vooral graag over het strand, maar zijn ook zeker altijd bereidwillig om als proefkonijn te functioneren voor alle nieuw bedachte oefeningen.

Hoe gezond is uw dier? Maak een afspraak!