Congres Birmingham

In het weekend van 12 september 2009 ben ik afgereisd naar Birmingham voor een congres over paarden. Dit congres is een vierdaags congres wat bedoeld is voor dierenartsen.
Op de laatste dag werd er veel gesproken over fysiotherapie bij paarden, de rug van het paard en het leergedrag van het paard. Nuttige stof dus voor mij als dierenfysiotherapeute. Er werd gesproken over SI-problematiek: er vindt maar een kleine beweegelijkheid plaats in dit gewricht, maar wanneer er problemen ontstaan is het toch van groot belang dit weer te repositioneren.
Ook werd er veel geproken over tying-up. Dit is een spierprobleem dat voorkomt bij paarden. De spieren kunnen de afvalstoffen niet goed afvoeren en daardoor krijgt het paard verschrikkelijke pijn in alle spieren. De oorzaak ligt vaak in het verkeerd en/of teveel belasten van het paard. Duidelijk is geworden dat, na goed onderzoek van een dierenarts, eigenaren zeer gebaat zouden zijn bij adviezen en een opbouwschema van een dierenfysiotherapeut. Om dit probleem te voorkomen is het verstandig regelmatig een fysiotherapeut bij je paard te laten komen voor een check-up. Het congres wordt al 48 jaar lang georganiseerd en dit jaar werd er voor het eerst door een dierenfysiotherapeute gesproken, voor ons als beroepsgroep een teken dat wij als dierenfysiotherapeuten ook steeds meer waardering krijgen binnen de diergeneeskunde.
Ik heb een hoop kennis opgedaan, volgend jaar zeker weer.

Hoe gezond is uw dier? Maak een afspraak!