Honden

Een hond is een huisdier, maar daarbij ook een gezinslid.

Of je hond nu een huishond of een sporthond is, het is belangrijk dat hij zo pijnvrij mogelijk door het leven kan.

Een manke hond geeft aan dat hij pijn en/of een beperking heeft en naar mijn mening moet ieder dier zo pijnvrij mogelijk door het leven kunnen gaan. De kwaliteit van leven moet zo goed mogelijk zijn. Fysiotherapie en alle daarbij behorende behandelmogelijkheden kunnen daartoe bijdragen; denk aan hydrotherapie, dry-needling, chiropractie, etc.

Werkwijze:

Wanneer ik een hond voor een eerste keer zie, de intake, wil ik hem altijd in beweging zien; we gaan dan naar buiten om het looppatroon te kunnen beoordelen.

Ik wil weten hoe de eventuele training van de hond eruit ziet, maar ook hoe bijvoorbeeld het uitlaatpatroon eruit ziet, wanneer noodzakelijk overleg ik graag met de dierenarts.

Bij een behandeling zal ik altijd starten met een massage, waarna mobilisatie van de gewrichten volgt. Indien nodig zal ik ook nog manipuleren (kraken), dit doe ik echter niet voordat het weefsel daarop voorbereid is.

Heeft jouw hond een duidelijke klacht? Is hij onlangs geopereerd? Of wil je mij gewoon eens laten onderzoeken of je hond problemen heeft met zijn spieren en gewrichten; gewoon een check-up: maak een afspraak!

Kleine impressie

Hoe gezond is uw dier? Maak een afspraak!